ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Νέοι γονείς, διατηρείστε το γνώριμο σας Ελληνικό έθιμο, τα κάλαντα, στις καρδιές των παιδιών σας. Παροτρύνετε τα να βγουν στις γειτονιές και να πουν φέτος τα κάλαντα.

Μην αφήνετε τα παιδιά να αποχαυνώνονται στο κλίμα της «νέας εποχής» και της «μαγείας των Χριστουγέννων» κοντά στην τηλεόραση.

Μην τους αγοράζετε μόνον διαφημιζόμενα παιχνίδια, που προβάλλονται συνεχώς και που πολλές φορές διαφθείρουν την ψυχή των παιδιών ποικιλότροπα.

Σας συμβουλεύουμε ταπεινά, μην προτιμάτε παιχνίδια και βιβλία όπως: χάρυ πότερ, στρουμφάκια, πόκεμον, παιχνίδια καταστροφής, ακόμη και την μπάρμπι.

Διαλέξτε ποιοτικά και παιδαγωγικά παιχνίδια.


Μιλήστε στα παιδιά για τον Χριστό, την Παναγία, τα Χριστούγεννα, τον Άγιο και Μέγα Βασίλειο. Τότε μόνον τα παιδιά μας, οι αυριανοί Έλληνες, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι πραγματικοί Έλληνες και Ορθόδοξοι, μέσα στα δύσκολα χρόνια της άπιστης ενωμένης και απρόσωπης Ευρώπης, της σαμπάνιας και της πλασματικής ευημερίας των αριθμών και δεικτών του χρηματιστηρίου.


Νέοι και νέες, πατέρες και μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες, ανάδοχοι.

Ας γιορτάσουμε φέτος σαν Ορθόδοξοι Έλληνες, παραδοσιακά, διατηρώντας τα δικά μας έθιμα και μην προωθείτε και διαιωνίζετε τα ξενόφερτα πού χαλούν, καταστρέφουν και αλλοιώνουν το πατροπαράδοτο νόημα της Μεγάλης Εορτής της πολλής Αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο.

Φυλαχθήτε όλοι, γονείς και παιδιά από την κακή τηλεόραση και το κακό Ραδιόφωνο.

Φθείρουν την ψυχή, αλλάζουν και οδηγούν τους ανθρώπους σε τρόπο ζωής αποχαυνωτικό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα άνομα σχέδια της «νέας εποχής», που θέλει τους ανθρώπους ανελεύθερους και κατευθυνόμενους.

Ό Θεός μας έπλασε ελεύθερους.


Ευχόμαστε, Ευλογημένα Χριστούγεννα και Άγιες Εορτές
«ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ»

 

Ιερά Μονή ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ & ΕΥΒΟΥΛΗΣ

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ